Борщ готують в різних куточках України і у кожної господині є свої хитрощі приготування цієї страви. Наші предки готували в більшості своїй пісний борщ, так як свиней якщо і заколювали, то перед великими святами. Якщо ви звикли традиційно готувати борщ з м'ясом, спробуйте один раз приготувати пісний український борщ лише с овочами, який вийде не менш насиченим і ароматним, як ви звикли.
Пісний борщ за рецептом Євгена Клопотенко
Інгредієнти:
Вода - 2 л
Буряк - 2 шт.
Цибуля ріпчаста - 1 шт.
Картопля - 3-4 шт.
Болгарський перець - ½ шт.
Морква - ½ шт.
Квашена капуста (з розсолом) - 200 г
Томатна паста - 2 ст. л.
Мед - 1-2 ст. л.
Сіль і перець - за смаком
Картоплю наріжте дрібними кубиками і відправте до бурякового бульйону. Половину моркви наріжте соломкою і теж додайте в каструлю до бульйону.
Приступаємо до приготування засмажки. Візьміть половинку болгарського перцю і половину цибулини, наріжте їх кубиками і припустіть на сковороді з невеликою кількістю рослинної олії. Тушкуйте до м'якості протягом 3-5 хвилин. Додайте в зажарку томатну пасту і ще протушкуйте ще 2-3 хвилини.
Дістаньте з бульйону буряк, дайте йому трохи охолонути і наріжте шматочками. Знову киньте буряк в бульйон, вже разом з засмажкою. Додайте в борщ квашену капусту з розсолом і проваріть 3 хвилини до кипіння.
Спробуйте ваш борщ і додайте за смаком сіль, перець і мед. Коли борщ настоїться, він буде ще більш духмяний і смачний. При бажанні можете відправити страву в духовку на 15-20 хвилин при температурі 180 градусів, щоб борщ трохи потомився.
Смачного!
Раніше повідомлялося, як приготувати борщову заправку на зиму зі свіжих овочів.