Кухарі радять завжди готувати картопляне пюре на один раз, щоби не розігрівати його для наступної подачі на стіл. Але так виходить далеко не завжди. На щастя, є кілька хитрощів, які допоможуть нагріти пюре та повернути йому первинний вигляд та смак.
Пропонуємо кілька лайфхаків від досвідчених господарок, які допоможуть освіжити вчорашнє пюре.
Пом'яти ще раз
Після того, як пюре полежало в холодильнику, воно перетворюється на досить щільну масу, яку важко розігрівати. Тому кулінари рекомендують спочатку пом'яти його вилкою або спеціальним товкачем перед тим, як нагрівати. Це допоможе повернути йому ніжність та м'якість.
Додати вершки чи молоко
У сковороду, де плануєте розігрівати пюре, налийте трохи вершків чи молока. Доведіть до кипіння і після цього додайте картоплю. Підігрівайте пюре, постійно помішуючи його дерев'яною або силіконовою лопаткою. За потреби можна додати ще вершків або молока, щоб отримати бажану консистенцію гарніру.
Додати вершкове масло
Якщо вершків та молока немає, можна використовувати вершкове масло. Його слід розтопити на сковороді, додати картопляне пюре та розрівняти його вилкою по всій поверхні посуду. Потрібно зробити маленький вогонь і постійно помішувати і розрівнювати картоплю, щоб вона швидше нагрілася і не пригоріла.
Використовувати духовку
Нагріти пюре можна і в духовці, але не в мікрохвильовій печі, яка зіпсує смак і текстуру картоплі. Краще додати в гарнір трохи вершків, перемішати та покласти в термостійку ємність. Потім накрити її фольгою або кришкою і поставити на 20 хвилин в нагріту до 175 градусів духовку.
Нагадаємо і про корисний лайфхак, який допоможе всього за кілька секунд очистити відразу кілька яєць.