Today.ua

Як схуднути без спортзалу: прості та ефективні методи боротьби з зайвою вагою

Суворі дієти, стомлюючі тренування в спортзалі і навіть ліки - що тільки не використовують люди, які бажають позбутися зайвої ваги. Але що робити, якщо за станом здоров'я людина не може займатися спортом чи сильно обмежувати себе у їжі? У такому випадку можна використовувати три прості та ефективні способи схуднення.

Прогулянки

Звичайно, може здатися, що від простої прогулянки буде мало толку. Але якщо щодня ходити хоча б 40 хвилин, то перші результати схуднення можна побачити вже за тиждень. Вся річ у тому, що ходьба – один із найбільш ефективних способів спалити калорії та покращити здоров'я без інтенсивних вправ та спеціального обладнання. Головне – ходити щодня.

Домашня їжа

Часто причиною зайвої ваги стає регулярне вживання фаст-фуду або обробленої їжі з високим вмістом жирів та калорій. Найлегший спосіб уникнути цього – готувати вдома. Таким чином людина зможе повністю контролювати якість продуктів і робити легші та корисніші страви. Варто включити до раціону більше овочів, цільнозернових продуктів та нежирних білків, і вже незабаром можна насолоджуватися першими змінами цифр на вагах.

Відмова від солодких напоїв

Магазинні соки та солодка газировка присутні в раціоні багатьох людей. Але їх варто повністю виключити, якщо людина хоче позбутися зайвої ваги. Тому що в таких напоях міститься величезна кількість цукру та "порожніх" калорій, які і заважають схудненню. Краще замінити їх натуральними соками, фруктовими компотами чи звичайною мінеральною водою.

Нагадаємо також поради фітнес-тренера про продукти, які потрібно додати до раціону харчування, щоб схуднути.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ