Як смачно приготувати смажену печінку із золотистою скоринкою та соковиту всередині

Автор: Леся Ловіцька

Смажена печінка часто виходить занадто сухою та несмачною. Щоб вона набула золотистої скоринки і залишилася соковитою всередині, потрібно знати кілька кулінарних секретів.

Як смачно приготувати смажену печінку із золотистою скоринкою та соковиту всередині - today.ua

Печінка буде не менш смачною, ніж м'ясо, якщо спочатку вимочити її у молоці. Ця кулінарна хитрість підійде як для свинячої, так і для яловичої або курячої печінки. Вимочування допоможе усунути зайву гіркоту.

Щоб печінка вийшла засмаженою та з апетитною рум'яною скоринкою, потрібно просушити її та нарізати на порційні шматочки. Потім слід обов'язково запанірувати печінку. Змішайте в ємності яйце з ложкою крохмалю - кукурудзяного або картопляного, і покладіть туди шматочки. Це допоможе зробити страву хрумкою і одночасно збереже соковитість.

Також можна додати сіль за смаком, перець та будь-які інші спеції, наприклад, сухий часник. Залиште печінку маринуватися протягом 30 хвилин, а потім приступайте до смаження.

Популярні зараз

Мобілізація жінок: хто зобов'язаний стати на військовий облік у ТЦК за новим законом

Telegram-канали масово повідомляють про потужний блакитний спалах у небі над Україною: його бачили в багатьох областях

Залужного запитали про президентські амбіції: відповідь ексголовкома

Названі знаки Зодіаку, життя яких значно покращиться у травні

Важливо, щоб печінка обсмажувалась у великій кількості рослинної олії та на середньому вогні. На повільному вона буде вийде тушкованою, а на надто сильному – згорить.

Якщо трапилася стара печінка, її потрібно залити окропом на десять хвилин, а потім просушити паперовими рушниками та приступати до термічної обробки.

Печінка вийде м'якою, соковитою та неймовірно ніжною на смак, якщо перед смаженням відбити шматочки молоточком. Однак вони не мають бути надто тонкими.

Жорсткість печінки забезпечить раннє введення солі та спецій. Тому важливо додавати їх наприкінці приготування, а не на початку.

Як смачно приготувати смажену печінку із золотистою скоринкою та соковиту всередині

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

І останній нюанс – не можна занадто довго смажити печінку, бо вона стане твердою та несмачною. Достатньо 10-15 хвилин.

Раніше повідомлялося, як смачно приготувати печінковий торт за рецептом Євгена Клопотенка.