Відвідувачів часто дурять у ресторанах, змушуючи платити більше. Для цього вигадані різні схеми. Розглянемо найпопулярніші із них.
За законом, у меню має бути чітко вказано вартість кожної страви. Однак багато закладів свідомо додають до рахунку послуги без попереднього узгодження з клієнтом. Наприклад, можна знайти додаткову плату за обслуговування або музичний супровід вечора.
У меню може бути вказана ціна не за всю страву, а лише за її 100 г. Цей момент можна не помітити, а потім здивуватися сумі, в яку обійшлося частування.
Не менш поширеними є і недодовішування та недолив. Порції часто накладають не на вагу, а на око, яке "бачить" менше за належну вагу.
Гості можуть замовити кілька порцій піци на певну кількість грамів, а її розкладуть не на тарілки, а з'єднають з великими стравами і поставлять на загальний стіл. Такий спосіб обману може використовуватися для більшості замовлень. Ходити зі своїми вагами до ресторану – точно не варіант, але потрібно звертати увагу на розміри порцій.
Бармени часто вдаються до хитрощів і недоливають напої. Намагайтеся вибирати заклади з гарною репутацією, але навіть там ніхто не застрахований від ризику стати об'єктом шахрайства.
Ще одним прийомом є безкоштовні закуски, які подають для збільшення апетиту. Покуштувавши порцію горішків або сухариків, у вас може виникнути бажання зробити велике замовлення, навіть якщо ви планували обмежитися кавою і круасаном.
Раніше повідомлялося, як покупців обманюють у супермаркетах.