Риба – це дуже корисний і смачний продукт, який можна смажити чи запікати. Але в неї все ж таки є недолік - досить специфічний і не дуже приємний запах. Як же прибрати його під час смаження?
Запах, який розповсюджується по всій квартирі під час смаження риби, непросто вивести. Але досвідчені господарки знають, як усунути його чи зробити максимально непомітним. Для цього вони додають до сковороди певні овочі чи зелень. І ми поділимося їх лайфхаками.
Як усунути неприємний запах смаженої риби?
Картопля
Під час смаження риби додайте до сковороди кілька тонких скибочок картоплі. Цього цілком достатньо, щоб запобігти розповсюдженню неприємного аромату не тільки по кухні, а й по всій квартирі.
Часник та цибуля
Ці два овочі мають досить сильний та специфічний запах, який здатний нейтралізувати аромат смаженої риби. Їх слід використовувати окремо. Пару зубчиків часнику або одну цибулину слід дрібно нарізати та додати до сковороди. Так ви не тільки позбудетеся рибного запаху, але й додасте страві приємного смаку.
Кріп і петрушка
Свіжа або сушена зелень подарує приємний аромат і пряний смак смаженій рибі, а вас позбавить необхідності довго провітрювати квартиру після готування. Кріп і петрушка мають сильний запах, який нейтралізує рибний.
Лимон
Під час смаження додайте до сковороди лимонний сік або кілька скибочок лимона. Це допоможе значно зменшити рибний запах та надати страві свіжого цитрусового смаку.
А раніше ми писали про секретний інгредієнт, який зробить запечену картоплю неймовірно смачною.