Настав сезон молодої картоплі, тому багато українців ідуть на ринок, щоб придбати цей смачний та універсальний овоч. Але на що варто звернути увагу, щоб купити справді якісну картоплю, в якій немає хімікатів?
На офіційному сайті Головного управління Держпродспоживслужби у Полтавській області було опубліковано пам'ятку, яка розповідає про правильний підхід до вибору молодої картоплі. Фахівці управління безпеки харчових продуктів та ветеринарної медицини склали список порад, які допоможуть українцям купити якісні коренеплоди.
По-перше, слід звернути увагу на шкірку картоплі – вона повинна бути тонкою. Можна спробувати пальцем потерти овоч і якщо шкірка легко сходить, це говорить про якість продукту.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Експерти також радять не брати надто великі чи надто маленькі картоплини. Дрібні складно чистити, а великі могли поливати хімічними добривами. Краще вибирати коренеплоди середнього розміру з цілою і не пошкодженою шкіркою без різних плям.
Покупцям можна спробувати натиснути нігтем на картоплину. Якщо в отворі з'явиться вода, краще не брати овочі в цій торговельній точці. Це говорить про те, що картоплю удобрювали "хімією".
Фахівці відзначають, що почорнілі плями на картоплі – це ознака того, що овоч "хворіє" на фітофтороз. Тому купувати такий продукт – не найкраща ідея. Також не варто вибирати картоплю із зеленим відтінком, оскільки такі плоди лежали на сонці і в них почала вироблятися отруйна речовина соланін.
Українцям рекомендують не купувати надто багато молодої картоплі і зберігати її вдома. Краще робити закупівлю "на раз".
Нагадаємо, що в Україні різко зросли ціни на стару картоплю.