Як замаринувати м'ясо, щоб отримати м'який та соковитий шашлик: рецепт з мінеральною водою

Автор: Ольга Березовська

Навесні багато людей вирушають на відпочинок на природу. Звичайно, такі вилазки рідко обходяться без смаженого на багатті м'яса. Тому пропонуємо рецепт маринаду на основі мінеральної води, який зробить шашлик м'яким та соковитим.

Як замаринувати м'ясо, щоб отримати м'який та соковитий шашлик: рецепт з мінеральною водою - today.ua

Рецепт шашлику на мінеральній воді

Інгредієнти:

  • Свинина – 2 кілограми
  • Цибуля – 4 штуки
  • Сильногазована мінеральна вода – 500 мілілітрів
  • Спеції для м'яса – на смак
  • Чорний мелений перець – на смак
  • Сіль - на смак

Як замаринувати м'ясо, щоб отримати м'який та соковитий шашлик: рецепт з мінеральною водою

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Приготування:

  1. Свинину для шашлику краще брати "ошийок". М'ясо має бути світло-рожевого кольору та з невеликою кількістю жиру. Його потрібно нарізати середніми шматочками.
  2. Цибулю слід очистити і нарізати великими кільцями.
  3. Покладіть м'ясо та порізану цибулю в емальовану каструлю і перемішайте.
  4. Додайте улюблені спеції та чорний мелений перець. Солити в цей момент не варто, бо м'ясо вийде сухим.
  5. Залийте мінеральною водою так, щоб вона повністю покривала м'ясо, і ще раз перемішайте.
  6. Покладіть зверху тарілку, поставте на неї щось важке і перенесіть у прохолодне місце маринуватися - на це піде 3-4 години.
  7. Перед нанизуванням м'яса на шампур, шашлик потрібно посолити.
  8. Обсмажуйте м'ясо на мангалі чи іншим зручним способом.

Як замаринувати м'ясо, щоб отримати м'який та соковитий шашлик: рецепт з мінеральною водою

Смачного!

Пропонуємо також рецепт апетитної скумбрії, запеченої в духовці з лимоном та ароматними травами.

Популярні зараз

ТЦК отримають додаткові права для впливу на ухилянтів від мобілізації: штрафи, блокування рахунків, стягнення майна

Спікер Зеленського розповів, який документ влітку передадуть Путіну

Пенсіонерам нагадали про пільги

Опубліковано топ-10 рейтингу українських університетів: чий диплом варто здобути