Today.ua

Як замаринувати м'ясо, щоб отримати м'який та соковитий шашлик: рецепт з мінеральною водою

Навесні багато людей вирушають на відпочинок на природу. Звичайно, такі вилазки рідко обходяться без смаженого на багатті м'яса. Тому пропонуємо рецепт маринаду на основі мінеральної води, який зробить шашлик м'яким та соковитим.

Рецепт шашлику на мінеральній воді

Інгредієнти:

Приготування:

  1. Свинину для шашлику краще брати "ошийок". М'ясо має бути світло-рожевого кольору та з невеликою кількістю жиру. Його потрібно нарізати середніми шматочками.
  2. Цибулю слід очистити і нарізати великими кільцями.
  3. Покладіть м'ясо та порізану цибулю в емальовану каструлю і перемішайте.
  4. Додайте улюблені спеції та чорний мелений перець. Солити в цей момент не варто, бо м'ясо вийде сухим.
  5. Залийте мінеральною водою так, щоб вона повністю покривала м'ясо, і ще раз перемішайте.
  6. Покладіть зверху тарілку, поставте на неї щось важке і перенесіть у прохолодне місце маринуватися - на це піде 3-4 години.
  7. Перед нанизуванням м'яса на шампур, шашлик потрібно посолити.
  8. Обсмажуйте м'ясо на мангалі чи іншим зручним способом.

Смачного!

Пропонуємо також рецепт апетитної скумбрії, запеченої в духовці з лимоном та ароматними травами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ