У сезон полуниці багато господинь намагаються зробити запаси ягоди на зиму. Вони готують варення та джеми, а також кладуть у морозилку свіжі плоди, щоб узимку використовувати їх у приготуванні. Як правильно заморожувати полуницю, щоб вона зберегла смак, колір та свої корисні властивості?
Є три способи зберігання полуниці у морозилці. З неї можна приготувати пюре, змішати з цукром чи заморозити цілісні ягоди. Але спочатку плоди потрібно промити проточною водою, обсушити та видалити плодоніжки.
Полуничне пюре
Перебуваючи в морозилці, полуниця втрачає частину своєї натуральної солодкість, тому багато господинь заморожують її у вигляді пюре з цукром. Його можна використовувати як добавку в десерти або соуси для різних страв. Потрібно покласти в чашу блендера один кілограм ягід та додати 200 г цукру. Після цього збити масу до однорідної консистенції, перекласти в пластиковий лоток і поставити в морозилку.
Цілою
Якщо хочеться зберегти полуницю цілою, то доведеться витратити трохи більше зусиль. Ягоди потрібно промити і ретельно просушити. Після цього викласти їх на кухонну дошку в один шар так, щоб ягоди не стикалися, і поставити в морозилку на кілька годин. Після замерзлу полуницю можна буде пересипати в пакет і зберігати.
Цілою з цукром
Є також спосіб заморожування полуниці з цукром. Для цього потрібно промити та просушити ягоди та викласти їх шарами у пластиковий контейнер, пересипаючи цукром. Після цього поставити посуд у холодильник на чотири години. За цей час ягоди виділять сік, його потрібно процідити через марлю, але не виливати.
Після цього в новий пластиковий контейнер потрібно покласти ягоди і залити їх соком, що вийшов. Потім щільно закрити ємність та поставити в морозилку. Така полуниця підійде для приготування домашнього морозива, желе, пирогів та компотів.
Пропонуємо також дізнатися, як можна довше зберегти свіжість полуниці в холодильнику.