Today.ua

Як зберігати цибулю та часник у квартирі, щоб вони не пліснявіли: поради від експерта по харчуванню

Багато хто робить запаси овочів на зиму. Особливо це стосується овочів, які можуть довго зберігатися. Насамперед це цибуля і часник. Якщо вам знайома така проблема як цвіль і гниль на овочах, які довго пролежали у квартирі, то експерт з харчування розповіла, як позбутися цієї проблеми.

Цибулю та часник не можна зберігати в холодильнику. Для когось це буде відкриття, але це правда. Як для цибулі, так і часнику, ідеальними умовами для зберігання є темні місця, що добре провітрюються.

Найкращий варіант для зберігання цибулі та часнику – простий паперовий пакет. Тримайте цей пакет у темній шафі, провітрюваній коморі або в сухому ящику де-небудь на кухні. Обов'язкова умова - відсутність світла і вологи. Якщо на цибулю потраплятимуть сонячні промені, вона пускатиме стрілки, а коріння почне проростати. При цьому сама цибулина гнитиме.

У такому комфортному для себе місці цибуля та часник можуть пролежати навіть кілька місяців. А от якщо ви покладете їх у холодильник, то вже через місяць овочі можуть почати пліснявіти, і вам доведеться їх просто викинути.

Як зберігати цибулю та часник у пакеті

За порадою експерта з харчування Моніки Матені, для тривалого зберігання слід наповнювати кожен пакет овочів лише наполовину. Потім акуратно згорніть папір і закріпіть вільні краї скріпкою.

Після цього розкладіть пакети в темному місці, такому як полиця у вашій кухонній шафі. Буде краще, якщо поруч не зберігатимуться інші овочі, особливо картопля, оскільки таке сусідство може призвести до псування обох видів овочів.

Раніше повідомлялося, чим обробити озимий часник перед посадкою, щоб він не захворів на бактеріоз.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ