Як зіпсувати консервовані огірки: топ-5 найчастіших помилок

Автор: Леся Ловіцька

Консервовані огірки смачніші, ніж у магазині, можна приготувати у домашніх умовах. Але іноді банки здуваються і всі старання йдуть нанівець. Названо топ-5 найпоширеніших помилок у приготуванні закруток.

Як зіпсувати консервовані огірки: топ-5 найчастіших помилок - today.ua

Неправильний сорт

Для консервації підходять молоді колючі огірки. Гладенькі – салатний сорт, який не підійде для заготовок. Гіркі, перерослі та скрючені овочі також краще не використовувати.

Відсутність замочування

Огірочки на 94-96% складаються із води. Щоб вони були пружними та хрумкими, потрібно, щоб вони постояли в холодній воді кілька годин, максимум шість. Якщо овочі свіжі - тільки з городу, можна замочувати їх лише на 1-2 години, а ось магазинним потрібні додаткові "водні процедури".

Неякісна вода

Для консервації найкраще підходить джерельна вода. Можна використовувати воду з колодязя, бутильовану чи очищену через фільтри, але не з-під крана. Можливо, вона і не зіпсує огірки повністю, але їхній смак явно залишатиме бажати кращого.

Популярні зараз

Як вчинять з ухилянтами від мобілізації, які не оновлять свої облікові дані: послідовність дій ТЦК

Росія обирає напрямок для нового наступу: в ISW назвали варіанти

В Україні розпочато формування жіночого військового підрозділу

Ціни на бензин в Україні зросли до рекордного значення

Несправний ключ

Ключ для консервації має бути справним. Якщо банки не докрутити до кінця, вони розгерметизуються, продукція зіпсується - доведеться викинути її у сміття. Банки потрібно завжди перевертати догори дном, щоб перевірити, чи не витікає маринад. У такому положенні їх потрібно тримати до повного остигання.

Як зіпсувати консервовані огірки: топ-5 найчастіших помилок

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Помилки у стерилізації

Банки для консервації огірків мають бути чистими – їх краще промити з содою. Оптимально, якщо вони будуть простерилізовані – це можна швидко зробити в мікрохвильовій печі, чи в духовці на пару. Кришки потрібно проварити або хоча б ошпарити окропом. В іншому випадку продукт може потрапити бактерії, огірки зіпсуються і не зможуть зберігатися до зими.

Нагадаємо про рецепт солоних огірків на зиму – без оцту та стерилізації.