Today.ua

Як зварити гречку, щоб вона була розсипчастою: потрібно додати до каструлі один інгредієнт

Багато українських родин дуже люблять гречку, тому часто її готують. Але не завжди виходить зробити крупу ідеальною – повітряною та розсипчастою. Що потрібно додати до каструлі під час варіння, щоб отримати якісний гарнір?

Досвідчені господині знають безліч кулінарних секретів, які допомагають їм завжди подавати на стіл ідеально красиві та смачні страви. І ми поділимося їхньою порадою про те, який інгредієнт потрібно додати до гречки, щоб вона вийшла розсипчастою.

Як приготувати гречку?

Інгредієнти:

Саме сода не дає гречці пригоряти та злипатися, прибирає специфічний запах і робить крупу повітряною.

Приготування:

  1. Перед тим, як варити, гречку потрібно ретельно промити.
  2. Після цього насипте її в каструлю, додайте сіль і залийте водою.
  3. Поставте на середній вогонь та варіть до напівготовності.
  4. Коли зерна гречаної крупи почнуть трохи збільшуватись, потрібно додати в каструлю трохи соди.
  5. У момент, коли майже вся вода википить, слід покласти вершкове масло і перемішати.
  6. Накрийте кришкою каструлю і проваріть ще 2-3 хвилини.
  7. Після цього зніміть гречку з вогню і дайте їй постояти хвилин 10.
  8. Потім її можна розкладати на тарілках.

Смачного!

Пропонуємо також рецепт лінивих котлет із секретним інгредієнтом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ