Today.ua

Як зварити яйця, щоб вони не потріскалися та легко очищалися: лайфхаки

Перед Великоднем українські господині активно готуються до свята – печуть паски та фарбують яйця. Але не завжди їм вдається зварити яйця так, щоб вони не потріскалися та легко очищалися. Щоб досягти такого результату, можна використовувати кілька простих лайфхаків.

Досвідчені господині говорять про те, що класти яйця потрібно в киплячу воду, використовуючи ложку або шумівку, а не в холодну. Але перед варінням їх слід дістати із холодильника заздалегідь, щоб вони стали кімнатної температури.

При цьому у воду радять додати один інгредієнт, який не дасть шкаралупі тріснути і зробить так, що вона легко відокремлювалась від білка. І це сода, яка трохи пом'якшить шкаралупу і запобігатиме появі тріщин. Крім того, зварене у такий спосіб яйце легше чиститься.

Все, що потрібно - це просто додати у воду половину чайної ложки соди і варити яйця необхідну кількість часу.

Замість соди можна використати і звичайну сіль. Солона вода має велику щільність, тому не дає яйцям битися об стінки та дно посуду, тим самим захищаючи їх від розтріскування шкаралупи. Та й чистяться яйця, зварені у воді із сіллю, набагато краще.

Пропонуємо також дізнатися про оригінальний спосіб фарбування яєць на Великдень, для якого знадобиться один аптечний засіб і лушпиння цибулі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ