Яке м'ясо додати до борщу, щоб страва вийшла наваристою: кулінарний лайфхак для господарок

Автор: Лобанова Єлизавета

Борщ – українська національна страва, проте рецептів її приготування набагато більше, ніж будь-яких інших страв. Традиційний борщ готується на м'ясному бульйоні. Щоб страва вийшла наваристою, найкраще додавати до борщу яловичину. З червоним м'ясом борщ буде і ситним, і в міру жирним, і яловичина надасть страві особливого смаку.

Яке м'ясо додати до борщу, щоб страва вийшла наваристою: кулінарний лайфхак для господарок - today.ua

Для бульйону зазвичай обирають яловичий хвіст, кістки або ребра, а вже у саму страву кладуть грудинку, стегнову частину або лопатку. Якщо у вас є час, то м'ясо можна запекти, а потім додати його в борщ. Ваші гості та домочадці пальчики оближуть від такої страви.

Рецепт борщу з яловичиною

Інгредієнти:

Для бульйону:

Популярні зараз

Пенсіонерам автоматично перерахують пенсії з 1 травня: які доплати отримають українці

В Україні стартувала “м'яка“ мобілізація, - Reuters

В Україні вирішили змінити правила торгівлі цигарками, алкоголем та паливом

Наймодніші джинси весни-літа 2024 року: який денім актуальний у новому сезоні

  • яловичина (краще з кістками);
  • 1 цибуля;
  • 1 середня морква;
  • 2-3 ст. томатної пасти;
  • 4-5 горошин чорного перцю;
  • лавровий лист.

Для борщу:

  • 2-3 картоплі;
  • 2-3 середніх буряків;
  • 1-2 моркви;
  • 1 цибуля;
  • ⅙ білокачанної капусти;
  • банку консервованої квасолі;
  • банку томатів у власному соку;
  • 4-6 зубчиків часнику;
  • свіжа зелень петрушки;
  • 15 мл олії;
  • сіль;
  • чорний мелений перець.

Яке м'ясо додати до борщу, щоб страва вийшла наваристою: кулінарний лайфхак для господарок Для приготування яловичого бульйону викладіть яловичину з кісткою на лист, покритий пергаментним шаром для запікання.

Духовку розігрійте до 200 градусів та запікайте м'ясо для бульйону протягом 20 хвилин. Почистіть цибулю та моркву, помийте та викладіть їх у глибоку каструлю об'ємом не менше 4 л на таку кількість інгредієнтів.

Очищений від шкірки помідор додайте до решти овочів. Коли м'ясо на кістці запечеться, відразу відправте його разом із нарізаними шматочками яловичини в каструлю і залийте водою так, щоб вона покривала всі інгредієнти. М'ясо додайте в каструлю з овочами. Додайте до майбутнього бульйону лавровий лист, перець горошком і варіть на повільному вогні 1 годину.

Очищений лук наріжте кубиком, а моркву натріть на тертці. Обсмажте їх у невеликій кількості олії протягом 5 хвилин.

Додайте спеції за бажанням. Вийміть з бульйону відварену моркву, цибулю та томат. Дрібно нарубайте білокачанну капусту.

Очистіть і помийте картоплю, наріжте кубиком і відправте в бульйон. Через 10 – 15 хвилин у борщ можна додавати овочеву засмажку, капусту та томати у власному соку. Сіль та спеції за смаком.

В кінці приготування додайте квасолю та відварений буряк. Доведіть борщ до кипіння та відключіть. Вижміть у борщ очищений часник і посипте дрібно нарізаною зеленню петрушки.

Перемішайте та накрийте кришкою. Залишіть його наполягати хоча б на 15-30 хвилин і подавайте до столу зі сметаною.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Смачного!

Раніше повідомлялося, як приготувати борщову заправку на зиму з квасолею та капустою.