Домашня випічка зазвичай досить швидко черствіє. Кулінари назвали інгредієнти, які потрібно додати до тіста, щоб вироби з нього довше залишалися м'якими та смачними.
Що додати до тіста, щоб випічка довго залишалася свіжою
Шеф-кухарі поділилися своїми секретами. Перший – потрібно використовувати борошно лише найвищого гатунку. Вона містить менше клейковини. Продукт слід добре просіяти перед роботою, оптимально – двічі. Спробуйте змішати пшеничне борошно з житнім – хліб довше залишатиметься свіжим.
Найкраще додавати у тісто не звичайну, а мінеральну воду. Така випічка засихає повільніше.
Булочки, млинці, оладки та пироги довше залишатимуться м'якими та ніжними, якщо додати у тісто трохи рідкого меду – достатньо столової ложки.
Також спробуйте додати не тільки борошно, а трохи манної крупи – вироби залишатимуться повітряними довше.
Будь-яка випічка повільніше черствітиме, якщо додати у тісто трохи кукурудзяного або картопляного крохмалю. Пиріжки з ним залишаться м'якими протягом декількох днів.
Як правильно зберігати випічку
Будь-які вироби з тіста не можна залишати просто на столі – вони швидко засохнуть. Загорніть їх у папір або покладіть у паперовий пакет.
У жодному разі не можна використовувати поліетилен або харчову плівку. В них хлібні вироби швидко пліснявіють, бо волога не випаровується. Пироги можна накрити рушником – повітря зможе вільно циркулювати.
Якщо потрібно зберегти випічку надовго, сміливо відправляйте її у морозилку. Вона може зберігатися у камері кілька місяців. А перед вживанням можна легко і швидко розморозити її у мікрохвильовій печі або духовці.
Раніше повідомлялося про улюблену випічку британської принцеси Кейт Міддлтон: вона розповіла, яку піцу обожнюють її діти.