Today.ua

Які квіти потрібно саджати восени на городі, щоб навесні вони розквітли

Осінь - хороша пора не тільки для посадки в землю зернових та багатьох овочів, а й квітів. Якщо ви хочете, щоб навесні ваші клумби буяли від цвітіння, тоді ще не пізно навести лад на грядках. Успішно перезимувати і зацвісти ранньою весною зможуть цибулинні рослини.

Які цибулинні рослини посадити восени

У першій декаді жовтня традиційно садівники висаджують у землю гіацинти та тюльпани. Однак, якщо погода дозволяє, це не пізно зробити і до кінця жовтня.

Гіацинти потрібно висаджувати на глибину 17-18 см від поверхні грунту, а тюльпани - 15-18 см. Відстань цибулин повинна бути не менше 5 см один від одного. При посадці цибулини потрібно укласти на дно корінням вниз і акуратно втиснути їх у ґрунт, потім засипати ґрунтом та утрамбувати його поверхню долонею.

У листопаді цибулини тюльпанів також можна посадити в землю, але є ризик, що вони не вкореняться. На вулиці має бути температура не холодніша за +5ºC, інакше цибулини перестануть рости і просто замерзнуть.

Крокуси та проліски також висаджуються в землю восени. Навесні ці рослини зацвітуть першими та прикрасять ваш сад.

Лілії та іриси починають зацвітати пізньої весни, але їх цибулини потрібно засовувати в землю також восени.

На початку листопада можна садити гіпсофілу - ще одна весняна квітуча рослина, яка розмножується насінням. Таку клумбу потрібно обов'язково утеплити сухим листям товщиною 20-30 см.

Раніше повідомлялося, як правильно садити моркву на городі восени, щоб навесні отримати добрий урожай.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ