Today.ua

Які спеції можна додавати в каву, щоб розкрити її смак та посилити користь

Більшість людей п'є каву з молоком, вершками та цукром. Однак мало хто знає, що до напою можна додати сіль і навіть часник. Досвідчені баристи розповіли, які спеції розкриють смак кави з нової сторони та посилять її користь.

Які спеції можна додавати до кави?

Кава з корицею по четвергах - новий тренд, який нібито кожного зробить багатим та успішним. Але насправді приємний аромат спеції лише прикрасить каву. Також кориця допомагає запобігти розвитку діабету, нормалізує цукор у крові, стимулює роботу мозку, покращує апетит. Додати в каву можна як корицю у порошку, так і цілою паличкою.

Якщо до кави додати пару горошин чорного перцю це допоможе покращити метаболізм і сприятливо вплине на роботу ШКТ.

Карданом у цілому вигляді або порошку посилить аромат кави, зробить її яскравішим. Також дана спеція має цілу низку позитивного впливу на організм: регулюється апетит, виділяється правильна кількість шлункового соку, нормалізується робота шлунка.

Кава з імбиром допоможе при хворобі, справляється з головним болем, покращує самопочуття та настрій. Має зігріваючий ефект.

Гвоздика надасть каві особливого аромату, а також зменшить її негативний вплив кофеїну. Спеція допомагає знизити тиск, а також покращує кровообіг.

Одна з найбільш незвичайних добавок у каву – сіль, яка допоможе посилити смак та аромат кави. Додавати щіпку дрібної очищеної солі потрібно на поверхню кави, коли вона готується в турці.

І ще один незвичайний гість цього списку – часник. Під час готування в каву додається 2-3 тонкі пластинки часнику та подається напій з медом.

Вилікувати застуду, кашель та заспокоїти нервову систему допоможе кава з бадяном. Додавати варто лише кілька зерен.

Нагадаємо, ми розповідали, як зварити смачну каву у турці. Досвідчені баристи розкрили секрети приготування підбадьорливого напою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ