Чай люблять і з задоволенням п'є багато людей, а деякі заварюють його повторно. Виявляється, використовувати те ж саме листя можна тільки для одного виду напою.
Є анекдот про пакетик чаю, який деякі примудряються заварювати не один, а два чи навіть три рази. Медики не радять вдаватися до такого способу приготування запашного напою.
- "Навіщо ти взяв новий пакетик чаю?
- На старому вже ниточка обірвалася.
- А що таке, рук нема пришити?"
Який чай не можна заварювати повторно
Жарти жартами, але чорний чай не призначений для заварювання вдруге. Він з "першої спроби" віддає колір та корисні речовини, серед яких антиоксиданти. Потім таке листя стає непридатним до вживання.
Популярні зараз
В Україні критично низький рівень народжуваності, - Жолнович
У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Також не слід повторно заварювати чай у пакетиках. Тут причина вже не лише у смакових якостях, хоч і про це забувати не можна. Справа в тому, що пакетований чай взагалі не відноситься до продуктів високої якості. А у вологому середовищі в ньому швидко розмножуються бактерії та грибки, тому краще не економити на своєму здоров'ї, а взяти новий пакетик.
Як чай можна заварювати повторно без побоювань
Єдиний чай, який можна заварювати повторно – зелений. Звичайно, якщо йдеться про хороший чай. Його можна заварювати навіть кілька разів, якщо влаштовує колір та смак. Але при цьому потрібно пам'ятати, що треба щоразу збільшувати час приготування.
Нагадаємо, раніше було названо найшкідливіший чай, який багато хто вважає найкориснішим для здоров'я.