Рис – головний інгредієнт плову. Для того, щоб плов вийшов смачним та розсипчастим, потрібно вибрати правильний рис та спеції. Також важливо знати, як підготувати рис перед тим, як змішувати його з морквою та м'ясом.
Так, деякі господині кладуть у каструлю або мультиварку для приготування плову сирий рис, а хтось заздалегідь його окремо відварює, а потім змішує з іншими інгредієнтами.
Щоб плов вийшов розсипчастим, у каструлю потрібно кидати промиту сиру крупу. Саме в такому вигляді рис вбере аромат інших компонентів і плов вийде неймовірно насиченим за смаком. Рис для плову потрібно брати довгозернистий – жасмин, басмати, індика. У цих сортах невисокий вміст крохмалю і при варінні рис не стає клейким.
Не змішуйте для плову рис різних сортів. Крупа нерівномірно вбиратиме вологу, і рис не буде однаково розсипчастим у каструлі.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Після приготування плову не поспішайте подавати страву на стіл. Коли плов готовий, його збирають гіркою, казан або каструлю накривають кришкою і залишають настоятися ще на 15 хвилин.
Раніше повідомлялося, чим можна замінити м'ясо в плові, і як приготувати пісну страву в мультиварці.