Today.ua

Їжа довгожителів: названо 5 найкорисніших та найдешевших українських продуктів

Багато хто впевнений, що здорове харчування передбачає вживання виключно дорогих продуктів. Однак в Україні багато "суперфудів", які не тільки корисні для здоров'я, а й доступні за ціною.

Платформа про здоров'я "Бережи себе" разом з кандидатом біологічних наук Оленою Лівінською назвали п'ять українських продуктів, які мають не менший склад вітамінів та мінералів, ніж заморські делікатеси.

Квашена капуста

У ній міститься багато вітамінів С та К, а також молочнокислі бактерії. У капусті при заквашуванні утворюються цінні мікробні метаболіти, коротколанцюгові жирні кислоти та вітаміни групи В. Вона сприяє травленню завдяки пробіотикам.

Гречка

Це чудове джерело повільних вуглеводів. Така каша довго дозволяє відчувати ситість. Вона смачна і багата на клітковину, білки, вітаміни групи В, залізо, цинк, магній, фосфор, мідь, селен та марганець.

Буряк

Цей овоч насичує організм вуглеводами, фолієвою кислотою, клітковиною та марганцем. У ньому багато біологічно активних компонентів, зокрема нітратних сполук. Вони сприяють зниженню артеріального тиску. Беталаїни сприяють зниженню в організмі запальних процесів.

Гарбуз

Гарбуз багатий калієм, а також вітамінами А, С. У насінні багато білка, магнію, заліза, фосфору, марганцю, цинку та ненасичених жирних кислот.

Грецькі горіхи

Вони є хорошим джерелом білків, поліненасичених жирних кислот, клітковини, фолієвої кислоти, марганцю, заліза, фосфору, магнію, цинку, вітамінів В1 та В6. Волоські горіхи корисні для профілактики серцево-судинних захворювань.

Нагадаємо, що у торговельній мережі АТБ зараз різко знизили ціни на продукти харчування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ