Названо найкориснішу та найдешевшу українську страву. Її також називають їжею довгожителів. І якщо хтось подумав про сало, то це зовсім не воно.
Дієтолог Оксана Скиталінська звернула увагу співвітчизників на квашену капусту. Саме вона – справжній суперфуд, який доступний кожному. Цю страву часто їдять довгожителі. Капуста, як і інші ферментовані овочі, сприятливо впливає на роботу організму.
У квашеній капусті багато молочнокислих бактерій, які у прямому значенні омолоджують кишковий мікробіом (з віком він старіє). Це натуральний пробіотик, який можна і потрібно вживати.
У продукті два види клітковини: розчинна та нерозчинна. Перша, як сорбент, поглинає все шкідливе, а друга сприяє кращій моториці кишечника. Капуста містить багато вітаміну С, який миттєво засвоюється. Якщо додати в такий салат ягоди та зелень, користь збільшиться у рази.
Квашена капуста сприяє зменшенню запалень в організмі, вона корисна людям з ожирінням, а також тим, хто страждає від хронічних хвороб, зокрема від раку. Страва корисна і людям похилого віку, вона сприяє синтезу колагену, допомагає у профілактиці онкологічних захворювань.
Посмотреть эту публикацию в Instagram
Якщо додати в такий салат трохи оливкової олії, можна допомогти роботі серцево-судинної системи.
"Такий салат низькокалорійний, низькоглікемічний. Покращує засвоєння білкових страв (яйця, м'ясо, риба, бобові, гриби). Ви будете здорові: ваш шлунок, кишечник, мозок працюватимуть у рази краще. А якщо ще додасте зелені, то цінність такого салату збільшиться неймовірно! Їж правильно, їжте по-українськи, будьте здорові!" – наголосила Скиталінська.
Раніше повідомлялося, як смачно приготувати квашену капусту із секретним інгредієнтом.