Зараз сезон огірків – багато господарок заготовляють овочі на зиму. Є простий рецепт консервованих огірків, які вийдуть такими ж смачними, як магазинні.
Рецептом поділилася авторка YouTube-каналу "У гостях у Тані". Вона зазначила, що за цим старим та перевіреним рецептом консервують огірки на заводах. Овочі виходять хрусткими, соковитими та дуже смачними. А головне – не потрібно витрачати багато часу на заготівлі.
Кулінарна блогерка порадила замочити огірки перед закруткою, причому надовго – вони мають провести у воду близько 12 години. Такий лайфхак допоможе заповнити порожнечі всередині овочів, забрати білий наліт і зробити огірочки соковитішими.
Інгредієнти на 1 банку ємністю 3 л
- огірки – скільки поміститься;
- парасолька кропу;
- корінь хрону;
- листя смородини;
- перець болгарський (дві четвертинки);
- часник за смаком;
- лавровий лист;
- 1 ст. л. чорного перцю горошком;
- 1 ч. л. духмяного горошку;
- 2 ст. л. солі;
- 1 ст. л. цукру;
- 5 ст. л. оцту 9%.
Приготування
Насамперед вимийте банки, які не потрібно стерилізувати. Покладіть на дно зелень, болгарський перець та спеції, а потім огірки – акуратно, щоб не пом'яти їх.
Залийте овочі окропом, прикрийте кришками та злийте воду через 10 хвилин. Потім слід повторити процедуру.
Після запарювання потрібно додати в банки сіль, цукор, перці горошком та лавровий лист. Залийте огірки окропом, а зверху влийте оцет.
Закрийте банки ключем і переверніть дном догори. Прикрийте їх ковдрою і залиште прогріватися на 12 годин. Такі огірочки можна сміливо зберігати у кухонній шафі або коморі.
"Тут не потрібно варити маринад, не потрібно вимірювати, скільки там грамів солі та цукру. Все дуже просто, але огірки виходять хрумкі та смачні. Кисло-солодкі, можна сказати, навіть солено-солодкі", – запевнила Тетяна.
Нагадаємо, як приготувати смачні квашені огірки – без оцту та стерилізації.