Маринований виноград – це оригінальна закуска з пікантним смаком, яка може стати чудовою заміною оливок та маслин. Як її приготувати?
Якщо ви хочете здивувати гостей або домочадців, приготуйте маринований виноград на зиму, який дуже схожий на оливки. Його можна просто поставити на стіл як закуску або використовувати при приготуванні салатів, піци та бутербродів. Ми розповімо, як зробити такий виноград.
Рецепт маринованого винограду
Інгредієнти:
- Виноград без кісточок – 1 кілограм
- Суміш перців горошком – одна чайна ложка
- Цукор – 2 столові ложки
- Сіль - 1 столова ложка
- Оцет – 2 столові ложки
- Вода – половина літра
Приготування:
- Для початку потрібно помити виноград та відокремити виноградинки від гілочок.
- Кожну необхідно проколоти голкою, щоби при заливанні окропом виноградини не лопалися.
- Складіть їх у банку і залийте окропом.
- Накрийте кришкою і відставте на пів години.
- Воду з банки злийте в каструлю і додайте в неї сіль і цукор.
- Перець горошком потрібно потовкти у ступці і додати у воду.
- Доведіть до кипіння та проваріть 5 хвилин.
- У банку з виноградом налийте оцет і додайте киплячий маринад.
- Щільно закрийте кришкою, переверніть та укутайте пледом або рушником.
- Коли маринований виноград охолоне, банку можна поставити у прохолодне місце для зберігання.
Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
А раніше ми ділилися секретом приготування смачної запеченої картоплі за бабусиним рецептом.