У багатьох українських родинах їдять вінегрет. І не тільки тому, що це смачна страва, вона ще й приносить користь організму. Пропонуємо рецепт цього салату, який робиться не з варених овочів, а з запечених у духовці. Такий спосіб приготування дозволяє краще зберегти смак та корисні властивості інгредієнтів.
Рецепт вінегрету з запечених овочів
Інгредієнти:
- Буряк середнього розміру – 2 штуки
- Морква невеликого розміру – 2 штуки
- Солоні огірки – 2 штуки
- Червона цибуля – половина цибулини
- Картопля – 2-3 штуки
- Рослинна або оливкова олія – 3 столові ложки
- Петрушка – 3-4 гілочки
- Козячий сир або бринза – 100 грамів
- Сіль та перець – на смак
Приготування:
- Картоплю, моркву та буряк необхідно ретельно промити під проточною водою і загорнути у фольгу окремо.
- Покладіть овочі на деко і поставте в духовку, заздалегідь нагріту до 180 градусів.
- Запікайте овочі одну годину, після чого розгорніть, остудіть і очистіть від шкірки.
- Далі картоплю, моркву та буряк потрібно порізати середнім кубиком і скласти у велику миску.
- Солоні огірки також треба нарізати кубиком і додати в миску.
- Червону цибулю потрібно нарізати півкільцями і покласти в салат.
- Туди ж додайте подрібнену петрушку та козячий сир чи бринзу.
- Посоліть і поперчіть вінегрет, додайте рослинну або оливкову олію і перемішайте.
- Дайте салату постояти 10 хвилин і подавайте на стіл.
Смачного!
Пропонуємо також рецепт смачних бендериків із куркою.