Today.ua

“Запечений“ вінегрет: покроковий рецепт яскравого та корисного салату

У багатьох українських родинах їдять вінегрет. І не тільки тому, що це смачна страва, вона ще й приносить користь організму. Пропонуємо рецепт цього салату, який робиться не з варених овочів, а з запечених у духовці. Такий спосіб приготування дозволяє краще зберегти смак та корисні властивості інгредієнтів.

Рецепт вінегрету з запечених овочів

Інгредієнти:

Приготування:

  1. Картоплю, моркву та буряк необхідно ретельно промити під проточною водою і загорнути у фольгу окремо.
  2. Покладіть овочі на деко і поставте в духовку, заздалегідь нагріту до 180 градусів.
  3. Запікайте овочі одну годину, після чого розгорніть, остудіть і очистіть від шкірки.
  4. Далі картоплю, моркву та буряк потрібно порізати середнім кубиком і скласти у велику миску.
  5. Солоні огірки також треба нарізати кубиком і додати в миску.
  6. Червону цибулю потрібно нарізати півкільцями і покласти в салат.
  7. Туди ж додайте подрібнену петрушку та козячий сир чи бринзу.
  8. Посоліть і поперчіть вінегрет, додайте рослинну або оливкову олію і перемішайте.
  9. Дайте салату постояти 10 хвилин і подавайте на стіл.

Смачного!

Пропонуємо також рецепт смачних бендериків із куркою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ