Кабачки - улюблений літній овоч, який має не лише приємний смак, а й несе масу користі організму, а також не шкодить фігурі. Український фудблогер поділилася рецептом легкої запіканки на літо з кабачків із морквою та яйцями.
Сімейний нутриціолог зазначає, що цю страву можна давати навіть найменшим - дітям від 6 місяців, якщо вони не мають алергії на інгредієнти. Головними алергенами в рецепті є яйця, молочка (сметала/йогурт/сир) та глютен (борошно).
Запіканка з кабачків з морквиною - рецепт
Інгредієнти:
- 2 яйця
- 1 ст. л. йогурту або сметани
- 60 г твердого сиру
- 1 середній кабачок
- 1 середня морква
- 1 ст. л. борошна
- сіль за смаком
- перець за смаком
- улюблені приправи до смаку (куркума, хмелі сунелі)
Спосіб приготування:
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
- Яйця змішуємо з йогуртом чи сметаною – збиваємо віночком.
- Сир натерти на дрібній тертці та вмішати в яєчну суміш.
- Борошно просіяти і акуратно вмішати в рідку суміш, щоб не було грудок.
- Кабачок та морквину нарізати тонкими кільцями і додати до тіста – добре перемішати.
- Переливаємо все у форму для запікання.
- Готуємо в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 20-25 хвилин.
Посмотреть эту публикацию в Instagram
Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:
Пропонуємо спробувати приготувати полуничний мус - ідеальний десерт для літнього вихідного дня.