Today.ua

Запіканка з кабачків із плавленим сиром: рецепт ніжної закуски з молодих овочів

Настав сезон молодих кабачків, тож вони дедалі частіше почали з'являтися на столах українців. Тим господиням, які хочуть поекспериментувати у приготуванні цих смачних та корисних овочів, пропонуємо рецепт апетитної та ніжної запіканки.

Як зробити запіканку з кабачків?

Інгредієнти:

Приготування:

  1. Спочатку треба промити кабачки, нарізати їх кільцями товщиною близько п'яти міліметрів, пересипати в миску, посолити і перемішати.
  2. Цибулю потрібно очистити і нарізати кільцями.
  3. Нагрійте сковороду і налийте на неї трохи олії.
  4. Обсмажте цибулю до прозорості.
  5. З кабачків злийте рідину, що виділилася, і покладіть їх до сковороди.
  6. Обсмажуйте разом із цибулею до м'якості.
  7. Плавлений сир потрібно нарізати тонкими пластинами і покласти до овочів.
  8. Перемішуючи, тушкуйте овочі до того часу, поки сир не розплавиться.
  9. Потім перекладіть вміст сковороди у форму для випікання.
  10. Яйця потрібно вбити в невелику миску, додати сіль і перець і трохи збити.
  11. Влийте яєчну масу до овочів і перемішайте.
  12. Поставте в нагріту до 180 градусів духовку і випікайте 40-50 хвилин до апетитної рум'яної скоринки.
  13. Запіканку з кабачків можна подавати на стіл як у гарячому, так і холодному вигляді.

Смачного!

Пропонуємо також рецепт смачної та корисної скумбрії на мангалі, яка стане чудовою заміною шашлику.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ