В Україні готують не лише класичний червоний борщ, а й зелений. Особливо він популярний наприкінці весни, коли на городах з'являється перший щавель та шпинат. Пропонуємо рецепт цієї смачної та корисної першої страви зі свіжою зеленню.
Рецепт зеленого борщу
Інгредієнти:
- Курячі стегна – 2-3 штуки
- Картопля – 4 штуки
- Морква – 1 штука
- Цибуля – 1 штука
- Яйця – 3 штуки
- Часник – 3 зубчики
- Щавель – великий пучок
- Шпинат – 150 грамів
- Лавровий лист - 2 штуки
- Кріп і петрушка – до смаку
- Сіль та перець – на смак
Приготування:
- Курячі стегна потрібно покласти в каструлю та залити чотирма літрами питної води.
- Поставте на вогонь, доведіть до кипіння, зробіть маленький вогонь і варіть 20 хвилин, знімаючи пінку.
- Коли курка звариться, її треба дістати та зняти м'ясо з кісток.
- Картоплю, цибулю та моркву потрібно очистити.
- Картоплю поріжте невеликими шматочками і додайте в бульйон, посоливши його.
- Моркву слід потерти на середній тертці, а цибулю нарізати дрібним кубиком.
- Овочі та подрібнений часник потрібно обсмажити на олії і додати в бульйон.
- Коли картопля буде готова, у борщ потрібно влити збиті вінчиком яйця, помішуючи бульйон.
- Щавель, шпинат, кріп та петрушку слід дрібно нарізати та покласти в борщ.
- Додайте в каструлю чорний перець горошком та лавровий лист, а також куряче м'ясо.
- Проваріть 5 хвилин та зніміть з вогню.
- Дайте настоятися борщу 20 хвилин і подавайте на стіл, додавши свіжу сметану.
Смачного!
Пропонуємо також дізнатися, як довго може зберігатись у холодильнику борщ.