Today.ua

Зелений борщ із щавлем та шпинатом: рецепт смачної та корисної сезонної страви

В Україні готують не лише класичний червоний борщ, а й зелений. Особливо він популярний наприкінці весни, коли на городах з'являється перший щавель та шпинат. Пропонуємо рецепт цієї смачної та корисної першої страви зі свіжою зеленню.

Рецепт зеленого борщу

Інгредієнти:

Приготування:

  1. Курячі стегна потрібно покласти в каструлю та залити чотирма літрами питної води.
  2. Поставте на вогонь, доведіть до кипіння, зробіть маленький вогонь і варіть 20 хвилин, знімаючи пінку.
  3. Коли курка звариться, її треба дістати та зняти м'ясо з кісток.
  4. Картоплю, цибулю та моркву потрібно очистити.
  5. Картоплю поріжте невеликими шматочками і додайте в бульйон, посоливши його.
  6. Моркву слід потерти на середній тертці, а цибулю нарізати дрібним кубиком.
  7. Овочі та подрібнений часник потрібно обсмажити на олії і додати в бульйон.
  8. Коли картопля буде готова, у борщ потрібно влити збиті вінчиком яйця, помішуючи бульйон.
  9. Щавель, шпинат, кріп та петрушку слід дрібно нарізати та покласти в борщ.
  10. Додайте в каструлю чорний перець горошком та лавровий лист, а також куряче м'ясо.
  11. Проваріть 5 хвилин та зніміть з вогню.
  12. Дайте настоятися борщу 20 хвилин і подавайте на стіл, додавши свіжу сметану.

Смачного!

Пропонуємо також дізнатися, як довго може зберігатись у холодильнику борщ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ