Навесні у багатьох українських сім'ях готують зелений борщ із щавлем. Це смачна та корисна страва зі свіжою зеленню, яка порадує смаком та заповнить нестачу вітамінів в організмі. Як приготувати зелений борщ, який сподобається навіть гурманам?
Рецепт зеленого борщу
Інгредієнти:
М'ясо – 500 грамів
- Картопля – 4 штуки
- Морква – 1 штука
- Цибуля – 1 штука
- Яйця – 3 штуки
- Щавель – великий пучок
- Зелена цибуля, кріп, петрушка – пучок
- Лавровий лист – 2 штуки
- Перець горошком – 5 штук
- Сіль - на смак
Приготування:
- У каструлю потрібно налити три літри води, покласти в неї м'ясо та варити на середньому вогні півтори години.
- Потім додати в бульйон лавровий лист, сіль і перець горошком.
- М'ясо необхідно дістати, нарізати і знову покласти в каструлю.
- Картоплю слід очистити, нарізати невеликим кубиком і покласти в бульйон.
- Моркву та цибулю потрібно очистити та подрібнити будь-яким зручним способом, після обсмажити на рослинному чи вершковому маслі та додати в каструлю.
- Варіть бульйон близько півгодини.
- У цей час можна відварити яйця, остудити та порізати кубиком.
- Щавель, кріп, зелену цибулю та петрушку слід промити і нарізати.
- Додайте яйця та зелень у бульйон, проваріть п'ять хвилин та зніміть з вогню.
- Дайте зеленому борщу настоятися 10-15 хвилин і можете подавати на стіл зі свіжою сметаною.
Смачного!
Пропонуємо також дізнатися про те, як довго можна зберігати борщ у холодильнику.