Today.ua

Зелений борщ як у ресторані: рецепт страви, яку оцінять навіть гурмани

Навесні у багатьох українських сім'ях готують зелений борщ із щавлем. Це смачна та корисна страва зі свіжою зеленню, яка порадує смаком та заповнить нестачу вітамінів в організмі. Як приготувати зелений борщ, який сподобається навіть гурманам?

Рецепт зеленого борщу

Інгредієнти:

М'ясо – 500 грамів

Приготування:

  1. У каструлю потрібно налити три літри води, покласти в неї м'ясо та варити на середньому вогні півтори години.
  2. Потім додати в бульйон лавровий лист, сіль і перець горошком.
  3. М'ясо необхідно дістати, нарізати і знову покласти в каструлю.
  4. Картоплю слід очистити, нарізати невеликим кубиком і покласти в бульйон.
  5. Моркву та цибулю потрібно очистити та подрібнити будь-яким зручним способом, після обсмажити на рослинному чи вершковому маслі та додати в каструлю.
  6. Варіть бульйон близько півгодини.
  7. У цей час можна відварити яйця, остудити та порізати кубиком.
  8. Щавель, кріп, зелену цибулю та петрушку слід промити і нарізати.
  9. Додайте яйця та зелень у бульйон, проваріть п'ять хвилин та зніміть з вогню.
  10. Дайте зеленому борщу настоятися 10-15 хвилин і можете подавати на стіл зі свіжою сметаною.

Смачного!

Пропонуємо також дізнатися про те, як довго можна зберігати борщ у холодильнику.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ