Today.ua

Спека відступить: синоптики дали прогноз погоди по областям України на вихідні

В Україні на вихідних відступить спека. Стовпчики термометрів опустяться до комфортних +24...+27 градусів, періодично в регіонах очікуються дощі з грозами.

Народні синоптики Ігор Кібальчич та Наталка Діденко зробили прогнози погоди на найближчі два дні.

Прогноз погоди на 24-25 червня

У суботу, за прогнозом Ігоря Кібальчича, у західних, а місцями та у північних регіонах України очікуються дощі та грози. На решті території країни без опадів. Вітер південно-східний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі становитиме +13...+18 градусів, удень температура підніметься до +24...+29 градусів. Вітер очікується західний, 7-12 м/с.

У неділю вночі синоптик передає без істотних опадів, а вдень прогнозує невеликий дощ, подекуди грози. Температура повітря вночі становитиме +14...+19 градусів, вдень у південних, центральних та східних областях буде спека до +27...+32 градусів, а в західних та північних областях очікується комфортніша температура, до +22... +27 градусів. Вітер очікується на західний, 7-12 м/с.

Синоптик Наталка Діденко у свою чергу прогнозує, що 24-25 червня в Україні місцями пройдуть грозові дощі, при грозах можливі сильні зливи та поривчастий вітер. Спека утримається у південній частині країни. Вдень очікується до +25…+31 градусів.

З неділі у більшості областей температура опуститься до +21...+26 градусів, на півдні та південному сході протримається до +26+30 градусів. У Києві пройдуть грозові дощі – у суботу ввечері та місцями у неділю. Температура повітря вдень до +27 градусів.

Раніше повідомлялося, що з 18 до 24 червня в Україні буде потужна магнітна буря.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ