Today.ua

Зробити кислі мандарини солодшими за 10 хвилин допоможе японський лайфхак

Мандарини – це смачні та корисні фрукти, які присутні у будинку кожного українця. Але що робити, якщо попалися кислі плоди? У такому випадку допоможе японський лайфхак, який допомагає зробити мандарини солодшими всього за 10 хвилин.

Іноді трапляється так, що навіть найстигліші на вигляд мандарини виявляються настільки кислими, що їх просто неможливо їсти. Не варто засмучуватися і викидати корисні фрукти. Ми розповімо, як виправити цю проблему.

Як зробити мандарини солодшими?

Візьміть великий посуд, в який помістяться всі куплені мандарини. Залийте їх водою. Важливо: вода не повинна бути холодною або надто гарячою. Тому варто використовувати добре теплу рідину температурою близько 40 градусів за Цельсієм.

Залиште мандарини у воді на 10 хвилин, після чого візьміть один і спробуйте його. Якщо фрукт став недостатньо солодким, слід злити воду і знову залити їх добре теплою рідиною.

Через перепади температур кислоти всередині плодів руйнуватимуться і навіть найкисліші мандарини будуть набагато солодшими.

Як вирізнити солодкі мандарини на прилавку?

Насамперед потрібно звернути увагу на зовнішній вигляд та аромат фрукта. Шкірка плода має бути еластичною, але не надто твердою, без будь-яких ознак гниття. Щодо запаху, він має бути яскраво вираженим, оскільки слабкий запах говорить про те, що плід зірвали ще зеленим, а мильний аромат – про те, що він оброблений хімікатами.

А раніше ми писали про те, як можна використовувати шкірку мандаринів у побуті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ