Зросли ціни на томатну пасту - готуємо її самі: рецепт смачної закатки, яку не відрізнити від магазинної

Автор: Анастасия Березовская

Томатна паста в ходу у кожної господині не лише взимку, а цілий рік. Але з початку війни через окупацію Херсонської області – основного постачальника томатів, ціни на цю категорію товарів сильно зросли – на полицях магазинів переважно імпортний товар. Тому пропонуємо вам приготувати томатну пасту самостійно, але на смак від магазинної вона нічим не відрізнятиметься.

Зросли ціни на томатну пасту - готуємо її самі: рецепт смачної закатки, яку не відрізнити від магазинної - today.ua

Томатна паста – рецепт

Найкраще для приготування томатної пасти підійдуть стиглі м'ясисті плоди.

Важливо розуміти, що додавання цукру, солі та оцту дозволяє зберігати томатну пасту дуже довго. Тому їх не можна прибирати з рецепту. Зросли ціни на томатну пасту - готуємо її самі: рецепт смачної закатки, яку не відрізнити від магазинної

Складові:

  • 5 кг помідорів
  • 2 цибулини
  • 1 лавровий лист
  • 2,5 ст. л. цукру
  • 2,5 ч. л. солі
  • 2,5 ст. л. оцту

Спосіб приготування:

Зросли ціни на томатну пасту - готуємо її самі: рецепт смачної закатки, яку не відрізнити від магазинної

Популярні зараз

Названо тарифи на газ з 1 травня: інформація від усіх постачальників

У Нафтогазі зробили заяву з приводу масштабної аварії на газопроводі: що буде з постачанням газу

Українці зможуть повернути частину грошей, витрачених на оплату комунальних послуг

Україна збила бомбардувальник Ту-22М3 за допомогою унікальної української розробки

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:
  1. Добре промиваємо помідори, видаляємо зіпсовані місця. Обдаємо окропом і залишаємо на 5 хвилин, щоб можна було легко зняти шкірку.
  2. Видаляємо шкірку та плодоніжки з томатів і дрібно нарізаємо.
  3. Дрібно нарізаємо цибулю.
  4. Овочі відправляємо в каструлю і тушкуємо 5-10 хвилин. Зливаємо сік.
  5. Овочі пропускаємо через м'ясорубку або збиваємо у блендері.
  6. Додаємо цукор та сіль і знову відправляємо у каструлю, додавши лавровий лист. За бажанням можна додати чорний мелений перець, сухий кріп чи петрушку. Варимо пасту 2-3 години на невеликому вогні до бажаної консистенції.
  7. Наприкінці додаємо оцет.
  8. Гарячу пасту розливаємо по стерилізованих банках, перевертаємо і даємо охолонути. Зберігати можна в темному прохолодному місці - наприклад, під раковиною.

Готово! Смачного!

Пропонуємо вам також скуштувати консервовані помідори без оцту, солі та цукру – максимально свіжі та корисні.