Томатна паста в ходу у кожної господині не лише взимку, а цілий рік. Але з початку війни через окупацію Херсонської області – основного постачальника томатів, ціни на цю категорію товарів сильно зросли – на полицях магазинів переважно імпортний товар. Тому пропонуємо вам приготувати томатну пасту самостійно, але на смак від магазинної вона нічим не відрізнятиметься.
Томатна паста – рецепт
Найкраще для приготування томатної пасти підійдуть стиглі м'ясисті плоди.
Важливо розуміти, що додавання цукру, солі та оцту дозволяє зберігати томатну пасту дуже довго. Тому їх не можна прибирати з рецепту.
Складові:
- 5 кг помідорів
- 2 цибулини
- 1 лавровий лист
- 2,5 ст. л. цукру
- 2,5 ч. л. солі
- 2,5 ст. л. оцту
Спосіб приготування:
- Добре промиваємо помідори, видаляємо зіпсовані місця. Обдаємо окропом і залишаємо на 5 хвилин, щоб можна було легко зняти шкірку.
- Видаляємо шкірку та плодоніжки з томатів і дрібно нарізаємо.
- Дрібно нарізаємо цибулю.
- Овочі відправляємо в каструлю і тушкуємо 5-10 хвилин. Зливаємо сік.
- Овочі пропускаємо через м'ясорубку або збиваємо у блендері.
- Додаємо цукор та сіль і знову відправляємо у каструлю, додавши лавровий лист. За бажанням можна додати чорний мелений перець, сухий кріп чи петрушку. Варимо пасту 2-3 години на невеликому вогні до бажаної консистенції.
- Наприкінці додаємо оцет.
- Гарячу пасту розливаємо по стерилізованих банках, перевертаємо і даємо охолонути. Зберігати можна в темному прохолодному місці - наприклад, під раковиною.
Готово! Смачного!
Пропонуємо вам також скуштувати консервовані помідори без оцту, солі та цукру – максимально свіжі та корисні.