Today.ua

Зросли ціни на томатну пасту - готуємо її самі: рецепт смачної закатки, яку не відрізнити від магазинної

Томатна паста в ходу у кожної господині не лише взимку, а цілий рік. Але з початку війни через окупацію Херсонської області – основного постачальника томатів, ціни на цю категорію товарів сильно зросли – на полицях магазинів переважно імпортний товар. Тому пропонуємо вам приготувати томатну пасту самостійно, але на смак від магазинної вона нічим не відрізнятиметься.

Томатна паста – рецепт

Найкраще для приготування томатної пасти підійдуть стиглі м'ясисті плоди.

Важливо розуміти, що додавання цукру, солі та оцту дозволяє зберігати томатну пасту дуже довго. Тому їх не можна прибирати з рецепту.

Складові:

Спосіб приготування:

  1. Добре промиваємо помідори, видаляємо зіпсовані місця. Обдаємо окропом і залишаємо на 5 хвилин, щоб можна було легко зняти шкірку.
  2. Видаляємо шкірку та плодоніжки з томатів і дрібно нарізаємо.
  3. Дрібно нарізаємо цибулю.
  4. Овочі відправляємо в каструлю і тушкуємо 5-10 хвилин. Зливаємо сік.
  5. Овочі пропускаємо через м'ясорубку або збиваємо у блендері.
  6. Додаємо цукор та сіль і знову відправляємо у каструлю, додавши лавровий лист. За бажанням можна додати чорний мелений перець, сухий кріп чи петрушку. Варимо пасту 2-3 години на невеликому вогні до бажаної консистенції.
  7. Наприкінці додаємо оцет.
  8. Гарячу пасту розливаємо по стерилізованих банках, перевертаємо і даємо охолонути. Зберігати можна в темному прохолодному місці - наприклад, під раковиною.

Готово! Смачного!

Пропонуємо вам також скуштувати консервовані помідори без оцту, солі та цукру – максимально свіжі та корисні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ