Today.ua

4 причини додати кілька крапель лимонного соку в чашку ранкової кави

Мільйони людей по всьому світу починають свій день з чашки гарячої та ароматної кави. Але лише деякі додають в улюблений напій пару крапель лимонного соку. Навіщо це робиться?

Незвичайне поєднання кави з лимонним соком має низку корисних для організму людини властивостей. Тому пропонуємо дізнатись, яку користь може принести такий напій.

Антиоксиданти

У каві міститься безліч антиоксидантів, які запобігають руйнуванню клітин, уповільнюючи старіння організму. А у поєднанні з вітаміном С, якого багато в лимонному соку, ця дія лише посилюється. Кава з лимоном може уповільнити запальні процеси в організмі, зміцнити імунітет, покращити здоров'я шкіри та знизити ризик розвитку серцево-судинних захворювань.

Захист від вірусів

Усі знають про користь лимона у сезон застуд. Вітамін С, що міститься в ньому, - це один з кращих захисників імунної системи. Цікаво, що кофеїн також здатний зміцнити природний бар'єр організму. У кавових зернах міститься цинк та залізо, які забезпечують захист від вірусів та хвороботворних бактерій. Це ще одна причина для того, щоб починати свій день із чашки заварної кави з парою крапель лимона.

Заряд енергії

Всі знають, що кофеїн знімає сонливість, підвищує енергію та покращує концентрацію. Лимон містить речовини з такими ж властивостями. Тому у поєднанні ефект цих двох продуктів посилюється. Такий напій ідеально підійде тим, хто з різних причин мало спить або проводить багато часу за кермом.

Боротьба із зайвими кілограмами

Кофеїн та лимонний сік – це ефективні засоби для підвищення фізичної витривалості. Це допоможе тим, хто намагається позбавитися зайвої ваги за допомогою регулярних та посилених тренувань. Кава з лимоном прискорить обмін речовин та зробить спортивні навантаження ще ефективнішими. Крім того, напій пригнічує почуття голоду.

Пропонуємо також дізнатися про те, який напій буде корисним кожному українцю під час війни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ