6 найбрудніших місць і предметів на кухні, про які багато хто забуває під час прибирання

Автор: Ольга Березовська

Прибирання кухні – це важливий процес, оскільки саме там готується їжа для всієї родини. Тому ця кімната завжди має бути чистою. Але багато господинь забувають про деякі місця та предмети в ній, які потребують регулярного чищення.

6 найбрудніших місць і предметів на кухні, про які багато хто забуває під час прибирання - today.ua

Пропонуємо дізнатися про те, які поверхні та предмети на кухні не варто забувати мити.

Витяжка

Багато господинь забувають, що сітка на витяжці дуже швидко мажеться. І бруд, що збирається на ній, є ідеальним середовищем для розмноження бактерій. Якщо не мити її регулярно, то жир, що накопичився на ній, може потрапити в каструлю під час готування. І це може бути небезпечним для здоров'я.

Дошка для нарізання

В ідеалі на кухні має бути кілька обробних дощок – окремі для фруктів та овочів, хлібу та м'яса. І всі вони потребують якісного чищення, особливо та, на якій ви ріжете м'ясо. Справа в тому, що на поверхні дошки з часом з'являються подряпини і в них залишаються частинки їжі, які в майбутньому можуть потрапити у свіжі продукти. Тому важливо добре мити дошку після нарізки.

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

6 найбрудніших місць і предметів на кухні, про які багато хто забуває під час прибирання

Простір між столом та холодильником або плитою

Витираючи робочу поверхню на кухні після приготування їжі, не слід забувати про те, що в простір між холодильником і столом або плитою і столом, якщо вони не закриті, могли потрапити шматочки їжі. І їх варто регулярно прибирати. Звичайно, віником дістати їх буде зовсім непросто, тому можна використовувати тонку щітку.

Ящики та полиці в холодильнику

На полицях холодильника і в ящиках для овочів постійно з`являються плями і залишки їжі, які можуть зіпсувати не тільки зовнішній вигляд агрегату, але і їжу, що зберігається в ньому. Тому потрібно хоча б раз на два тижні діставати всі продукти та ретельно промивати холодильник зсередини.

Кухонна губка

Кухонна губка - це одне з найбрудніших місць на кухні. Вона завжди волога, а це ідеальне середовище для розмноження бактерій. Тому потрібно міняти її на нову хоча б раз на тиждень. А якщо ви користуєтеся їй постійно, то частіше.

6 найбрудніших місць і предметів на кухні, про які багато хто забуває під час прибирання

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Раковина

Не всі господині після кожного миття посуду ретельно миють і раковину. І роблять це даремно, бо на її стінках та в сливі накопичуються залишки їжі. Це призведе до появи неприємного запаху та поширення бактерій. Тому потрібно постійно та ретельно чистити раковину.

Нагадаємо, що не все сміття в будинку можна збирати пилососом.

Головне