Today.ua

Аджика з баклажанів з помідорами та перцем: рецепт пряної приправи для м'ясних страв

Аджика – це гостра овочева приправа родом із кавказької кухні, яка ідеально поєднується з м'ясними стравами. Вона надає їм неповторного пікантного смаку, який не залишає байдужим нікого. Як приготувати аджику з баклажанів на зиму?

Рецепт аджики з баклажанів

Інгредієнти:

Приготування:

  1. Для початку потрібно промити овочі та яблука.
  2. У гострого та солодкого перця видаліть плодоніжки та насіння.
  3. Баклажани наріжте великим кубиком.
  4. Цибулю очистіть та розділіть на чотири частини.
  5. Помідори розріжте навпіл.
  6. Яблука потрібно розрізати на часточки, видаливши плодоніжки та насіннєву коробочку.
  7. Потім перекрутіть баклажани, помідори, солодкий перець, цибулю та яблука на м'ясорубці. Подрібнити їх можна також за допомогою кухонного комбайна.
  8. В окрему миску перекрутіть часник та гострий перець.
  9. Перекручені овочі (крім часнику та гострого перцю) перекладіть у каструлю з товстим дном.
  10. Поставте її на середній вогонь та доведіть овочеву суміш до кипіння.
  11. Додайте олію, сіль і цукор.
  12. Перемішайте і тушкуйте овочеву суміш одну годину, періодично перемішуючи.
  13. За п'ять хвилин до кінця цього періоду додайте в каструлю подрібнений часник та гострий перець.
  14. Перемішайте та продовжуйте варити.
  15. Насамкінець додайте в аджику оцет, перемішайте і проваріть ще одну хвилину.
  16. Розлийте гарячу аджику по простерилізованим банкам і закатайте.
  17. Поставте банки з аджикою на кришки та вкрийте чимось теплим.
  18. Коли вони повністю охолонуть, перенесіть у місце для зберігання.

Смачного!

Пропонуємо також рецепт оригінальної намазки з огірків, яку можна заготовити на зиму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ