Солянку готують у багатьох українських родинах, бо це смачна і ситна перша страва. Є безліч рецептів цього супу, проте основними інгредієнтами завжди залишаються різні види м'ясних виробів. Але є один секретний інгредієнт, який зробить смак страви ще кращою.
Не кожна господиня знає, що простий солоний огірок допоможе поліпшити смак м'ясної солянки. Тому пропонуємо рецепт саме такої варіації знайомої страви.
Рецепт солянки
Інгредієнти:
- Яловичина – 500 грамів
- Копчена ковбаса – 200 грамів
- Варена ковбаса – 200 грамів
- Картопля – 400 грамів
- Солоні огірки – 3 штуки
- Цибуля – 1 штука
- Морква – 1 штука
- Томатна паста – 2 столові ложки
- Рослинна олія – 2 столові ложки
- Лавровий лист – 2 штуки
- Сіль та перець – на смак
- Вода – 3 літри
Приготування:
- Яловичину потрібно покласти в каструлю, залити її водою та варити на середньому вогні півтори години, не забуваючи знімати піну.
- Варену яловичину потрібно остудити та нарізати невеликими шматочками.
- Ковбасу також потрібно нарізати шматочками.
- Бульйон процідіть і знову поставте на вогонь.
- Покладіть у нього очищену та порізану середніми кубиками картоплю та посоліть.
- Додайте лавровий лист і варіть картоплю до напівготовності.
- Моркву потрібно очистити та натерти на середній тертці, а цибулю очистити та дрібно нарізати
- Солоні огірки також слід нарізати брусочками.
- На сковороді нагрійте олію і обсмажте на ній цибулю, моркву, огірки та порізане м'ясо та ковбасу протягом 5-7 хвилин.
- Додайте томатну пасту, посоліть і поперчіть, перемішайте і тушкуйте ще 2-3 хвилини.
- Перекладіть засмажку в бульйон, перемішайте та проваріть 10 хвилин після закипання.
- Готовій солянці дайте постояти 15 хвилин і можете подавати її до столу.
Смачного!
Пропонуємо також рецепт апетитної тушкованої капусти з гірчицею та медом.