Тушкована капуста з медом та гірчицею: рецепт оригінального варіанту улюбленої страви

Автор: Ольга Березовська

Кожна господиня має свій рецепт тушкованої капусти, якою вона балує сім'ю та друзів. А для тих, хто вирішив здивувати близьких оригінальною версією цієї популярної страви, пропонуємо спосіб приготування з медом та гірчицею.

Тушкована капуста з медом та гірчицею: рецепт оригінального варіанту улюбленої страви - today.ua

Рецепт тушкованої капусти з медом та гірчицею

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна – 300 грамів
  • Квашена капуста – 300 грамів
  • Цибуля – 1 штука
  • Солодкий перець – 1 штука
  • Гірчиця – 1 столова ложка
  • Мед – 1 столова ложка
  • Морква – 1 штука
  • Сіль та перець – на смак
  • Рослинна олія – 2 столові ложки

Тушкована капуста з медом та гірчицею: рецепт оригінального варіанту улюбленої страви

Приготування:

  1. Почати потрібно з підготовки овочів. Капусту потрібно нашаткувати, моркву, цибулю та солодкий перець – очистити та подрібнити.
  2. Візьміть велику сковороду, поставте її на вогонь і налийте олію.
  3. Коли вона нагріється, обсмажте цибулю до прозорості.
  4. Додайте моркву та обсмажуйте 5 хвилин.
  5. Потім додайте солодкий перець і обсмажуйте ще 5 хвилин.
  6. Далі до сковороди слід покласти свіжу і квашену капусту і протушкувати 5 хвилин.
  7. У невеликій мисочці змішайте рідкий мед і гірчицю, а потім полийте соусом, що вийшов, овочі в сковороді.
  8. Посоліть і поперчіть, перемішайте і тушкуйте під кришкою на слабкому вогні протягом пів години.
  9. Смачна тушкована капуста з медом та гірчицею готова.

Тушкована капуста з медом та гірчицею: рецепт оригінального варіанту улюбленої страви

Смачного!

Пропонуємо також дізнатися, який секретний інгредієнт може покращити смак традиційної тушкованої капусти.