Today.ua

Ажурні млинці на молоці: як приготувати смачне та гарне частування

Триває Масляна, і багато господинь активно радують сім'ю різними видами млинців. Пропонуємо скуштувати також ажурні млинці на молоці. Вони завжди виходять смачними, тонкими та повітряними. Як їх приготувати?

Рецепт ажурних млинців на молоці

Інгредієнти:

Приготування:

  1. У велику миску вбийте яйця та посоліть їх.
  2. Збийте віночком до стану піни (можна використовувати міксер).
  3. Тонким струменем влийте в яйця окріп, не перестаючи збивати.
  4. Додайте просіяне борошно, також не припиняючи збивати масу, а потім влийте молоко та олію.
  5. Ретельно перемішайте усі інгредієнти. Тісто для ажурних млинців має вийти досить рідким. За потреби можна додати трохи борошна або, навпаки, молока.
  6. Відставте тісто на 10 хвилин, а потім можна приступати до запікання млинців.
  7. Візьміть спеціальну млинцеву сковороду або звичайну з товстим дном або антипригарним покриттям.
  8. Нагрійте її і змастіть олією або несоленим салом.
  9. Наливайте невелику кількість тіста на сковороду, акуратно розподіляючи по всій поверхні.
  10. Запікайте до рум'яності з двох сторін і складайте не тарілку, змащуючи вершковим маслом.

Смачного!

Пропонуємо також інший рецепт млинців на молоці та воді, які відмінно підійдуть для будь-якої начинки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ