Бендерики з куркою: рецепт апетитної страви від переможця “МастерШеф“

Автор: Ольга Березовська

Бендерики – це популярна українська страва, що складається з млинців із м'ясною начинкою. І переможець п'ятого сезону шоу "МастерШеф" Євген Клопотенко поділився рецептом цієї чудової закуски.

Бендерики з куркою: рецепт апетитної страви від переможця “МастерШеф“ - today.ua
Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Рецепт бендериків з куркою

Інгредієнти:

  • Молоко – 340 мілілітрів
  • Борошно - 130 грамів
  • Яйця – 2 штуки
  • Цукор – 1 чайна ложка
  • Соняшникова олія – 3 столові ложки
  • Сіль – третина чайної ложки

Начинка:

  • Курячий фарш – 500 грамів
  • Цибуля – 1 штука
  • Сіль – половина чайної ложки
  • Чорний мелений перець – чверть чайної ложки
  • Рослинна олія для обсмажування – 2 столові ложки

Бендерики з куркою: рецепт апетитної страви від переможця “МастерШеф“

Приготування:

  1. У великій мисці необхідно змішати яйця, цукор та 4 столові ложки борошна.
  2. Ретельно перемішайте інгредієнти, щоб не було грудочок.
  3. Потім влийте молоко, додайте борошно, що залишилося, соняшникову олію і сіль.
  4. Перемішайте та дайте постояти 15 хвилин.
  5. Після цього потрібно нагріти сковороду і змастити її рослинною олією.
  6. Наливайте невелику кількість тіста, розподіляючи його по всій поверхні сковороди, і обсмажуйте млинці до готовності з обох боків. Краще залишити їх трохи блідими, тому що потім їх потрібно буде обсмажувати вже з начинкою.
  7. Поки млинці остигають можна зробити начинку.
  8. Для цього потрібно очистити і дрібно порізати цибулю і обсмажити її на олії.
  9. Потім додати курячий фарш, посолити та поперчити.
  10. Обсмажуйте начинку до готовності, не забуваючи періодично помішувати.
  11. Після цього можна формувати бендерики. Для цього кожен млинець потрібно розрізати навпіл, підвернути закруглений край так, щоб вийшов прямокутник. Викладіть начинку ближче до краю прямокутника і згортайте трикутником, а кінчик загорніть усередину бендерика.
  12. На сковороді нагрійте олію та обсмажуйте бендерики до гарного рум'яного кольору.
  13. Подавати готову страву можна зі сметаною чи іншим соусом.

Бендерики з куркою: рецепт апетитної страви від переможця “МастерШеф“

Смачного!

Пропонуємо також рецепт смачних млинців, у які можна загорнути як солодку, так і солону начинку.

Популярні зараз

В Україні критично низький рівень народжуваності, - Жолнович

У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Головне