Бендерики – це популярна українська страва, що складається з млинців із м'ясною начинкою. І переможець п'ятого сезону шоу "МастерШеф" Євген Клопотенко поділився рецептом цієї чудової закуски.
Рецепт бендериків з куркою
Інгредієнти:
- Молоко – 340 мілілітрів
- Борошно - 130 грамів
- Яйця – 2 штуки
- Цукор – 1 чайна ложка
- Соняшникова олія – 3 столові ложки
- Сіль – третина чайної ложки
Начинка:
- Курячий фарш – 500 грамів
- Цибуля – 1 штука
- Сіль – половина чайної ложки
- Чорний мелений перець – чверть чайної ложки
- Рослинна олія для обсмажування – 2 столові ложки
Приготування:
- У великій мисці необхідно змішати яйця, цукор та 4 столові ложки борошна.
- Ретельно перемішайте інгредієнти, щоб не було грудочок.
- Потім влийте молоко, додайте борошно, що залишилося, соняшникову олію і сіль.
- Перемішайте та дайте постояти 15 хвилин.
- Після цього потрібно нагріти сковороду і змастити її рослинною олією.
- Наливайте невелику кількість тіста, розподіляючи його по всій поверхні сковороди, і обсмажуйте млинці до готовності з обох боків. Краще залишити їх трохи блідими, тому що потім їх потрібно буде обсмажувати вже з начинкою.
- Поки млинці остигають можна зробити начинку.
- Для цього потрібно очистити і дрібно порізати цибулю і обсмажити її на олії.
- Потім додати курячий фарш, посолити та поперчити.
- Обсмажуйте начинку до готовності, не забуваючи періодично помішувати.
- Після цього можна формувати бендерики. Для цього кожен млинець потрібно розрізати навпіл, підвернути закруглений край так, щоб вийшов прямокутник. Викладіть начинку ближче до краю прямокутника і згортайте трикутником, а кінчик загорніть усередину бендерика.
- На сковороді нагрійте олію та обсмажуйте бендерики до гарного рум'яного кольору.
- Подавати готову страву можна зі сметаною чи іншим соусом.
Смачного!
Пропонуємо також рецепт смачних млинців, у які можна загорнути як солодку, так і солону начинку.