Today.ua

Бендерики з куркою: рецепт апетитної страви від переможця “МастерШеф“

Бендерики – це популярна українська страва, що складається з млинців із м'ясною начинкою. І переможець п'ятого сезону шоу "МастерШеф" Євген Клопотенко поділився рецептом цієї чудової закуски.

Рецепт бендериків з куркою

Інгредієнти:

Начинка:

Приготування:

  1. У великій мисці необхідно змішати яйця, цукор та 4 столові ложки борошна.
  2. Ретельно перемішайте інгредієнти, щоб не було грудочок.
  3. Потім влийте молоко, додайте борошно, що залишилося, соняшникову олію і сіль.
  4. Перемішайте та дайте постояти 15 хвилин.
  5. Після цього потрібно нагріти сковороду і змастити її рослинною олією.
  6. Наливайте невелику кількість тіста, розподіляючи його по всій поверхні сковороди, і обсмажуйте млинці до готовності з обох боків. Краще залишити їх трохи блідими, тому що потім їх потрібно буде обсмажувати вже з начинкою.
  7. Поки млинці остигають можна зробити начинку.
  8. Для цього потрібно очистити і дрібно порізати цибулю і обсмажити її на олії.
  9. Потім додати курячий фарш, посолити та поперчити.
  10. Обсмажуйте начинку до готовності, не забуваючи періодично помішувати.
  11. Після цього можна формувати бендерики. Для цього кожен млинець потрібно розрізати навпіл, підвернути закруглений край так, щоб вийшов прямокутник. Викладіть начинку ближче до краю прямокутника і згортайте трикутником, а кінчик загорніть усередину бендерика.
  12. На сковороді нагрійте олію та обсмажуйте бендерики до гарного рум'яного кольору.
  13. Подавати готову страву можна зі сметаною чи іншим соусом.

Смачного!

Пропонуємо також рецепт смачних млинців, у які можна загорнути як солодку, так і солону начинку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ