Борщ із рибою замість м'яса: улюблена страва, що швидко готується і блискавично з'їдається

Автор: Марченко Любов

Борщ – це смачна українська класика, яку недарма вважають частиною культурного спадку народу. Є безліч варіантів його приготування, але інгредієнти цієї страви зазвичай залишаються незмінними: томатна паста, овочі, м'ясо. Втім, останній компонент можна спробувати замінити рибою. Борщ із рибою готується дуже швидко і не розчарує навіть дуже вибагливого гурмана.

Борщ із рибою замість м'яса: улюблена страва, що швидко готується і блискавично з'їдається - today.ua

Борщ із рибою можна встигнути зварити вранці перед роботою. А на обід ваші домашні матимуть смачну свіжу страву. Втім, є небезпека, що обіду він може не дочекатись. Ваші домочадці з'їдять його ще на сніданок.  

Найдовший процес у приготуванні цієї страви – варіння буряка. Втім, його можна відварити і покласти в холодильник ще ізвечора. Усе решта готується блискавично.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Інгредієнти:

  • 100 г вареного буряка;
  • 2 ложки томатної пасти;
  • 1/3 білокачанної капусти;
  • 2 літри води;
  • сіль;
  • 2 лаврові листи;
  • чорний мелений перець;
  • 3 ложки олії;
  • 4 картоплини;
  • 1 середня морква;
  • 1 цибулина;
  • 250 г рибної консерви.

Борщ із рибою замість м'яса: улюблена страва, що швидко готується і блискавично з'їдається

Рецепт приготування борщу з рибою

  • Миємо та чистимо овочі. Картоплю нарізаємо шматочками довільної форми, як зазвичай для першої страви, та кладемо у воду, доведену до кипіння. Туди ж через 10 хвилин відправляємо і нашинковану капусту.
  • Моркву чистимо і натираємо на грубій тертці. Цибулю дрібно нарізаємо та відправляємо моркв'яно-цибуляну суміш на сковорідку. Обсмажуємо її до золотистості і згодом додаємо туди томатну пасту. Тушкуємо усе разом буквально пару хвилин і відразу перекладаємо все це зі сковорідки у каструлю з картоплею та капустою.
  • Туди ж відправляємо натертий на грубій тертці варений буряк і закладаємо підготовлені спеції.
  • Відразу по тому додаємо до борщу рибні консерви. Причому можна взяти як рибу, що законсервована шматочками в олії, так і рибку в томаті. Доводимо борщ до кипіння і виключаємо. Кип'ятити з консервами довго не треба, щоби рибка залишилася цілою.

Борщ із рибою, як і будь-який інший борщ, "любить" настоятися хоча би 15-20 хвилин перед вживання. Та якщо ваші домашні дедалі частіше нервово зазирають на кухню, не варто випробовувати їхнє терпіння. Розливайте борщ по тарілках і дегустуйте.

Популярні зараз

В Україні критично низький рівень народжуваності, - Жолнович

У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Нагадаємо, стало відомо, що можна посадити на грядці після картоплі та помідорів, аби отримати гарний врожай.

Головне