Борщ виходить смачніше зі свіжих сезонних овочів, і з цим не посперечається жодна господиня. Однак, попереду зима, і готувати традиційну українську страву доведеться з тих запасів, які є у холодильнику. Щоб спростити собі задачу, пропонуємо зробити корисну овочеву заготовку, яку потім можна буде додавати в борщ разом з картоплею і м'ясом, і ваша страва буде готова.
Борщ на зиму (10 банок)
Інгредієнти:
- Капуста - 1,5 кг;
- Морква - 1 кг;
- Буряк - 1 кг;
- Цибуля - 1 кг;
- Перець - 1 кг;
- Помідори - 1 кг;
- Сіль - 100 гр;
- Цукор - 200 гр;
- Оцет і соняшникова олія - по 250 гр.
Для початку потрібно нашаткувати капусту і дрібно нарізати цибулю. Потім натерти моркву і буряк. За смаком можна додати болгарський солодкий перець, але можна і не додавати.
Тепер змішайте овочі в каструлі і поставте її на плиту. Додайте соняшникову олію, цукор і оцет. Потрібно ретельно перемішати наш "борщ" і залишити на плиті на 15-20 хвилин, щоб овочі пустили сік.
Смачного!
Раніше повідомлялося, який інгредієнт наші предки не додавали до борщу до початку ХХ століття і замінювали його чорносливом.