Today.ua

Борщ на зиму зі свіжих овочів: перевірений рецепт смачної заготовки

Борщ виходить смачніше зі свіжих сезонних овочів, і з цим не посперечається жодна господиня. Однак, попереду зима, і готувати традиційну українську страву доведеться з тих запасів, які є у холодильнику. Щоб спростити собі задачу, пропонуємо зробити корисну овочеву заготовку, яку потім можна буде додавати в борщ разом з картоплею і м'ясом, і ваша страва буде готова.

Борщ на зиму (10 банок)

Інгредієнти:

Для початку потрібно нашаткувати капусту і дрібно нарізати цибулю. Потім натерти моркву і буряк. За смаком можна додати болгарський солодкий перець, але можна і не додавати.

Тепер змішайте овочі в каструлі і поставте її на плиту. Додайте соняшникову олію, цукор і оцет. Потрібно ретельно перемішати наш "борщ" і залишити на плиті на 15-20 хвилин, щоб овочі пустили сік. Коли овочі закиплять, проваріть їх ще 20 хвилин. Довше не потрібно, щоб овочі не були перевареними. Важливий нюанс! Гарячий борщ потрібно встигнути щільно розкласти по банках і укутати їх рушником. Банки найкраще брати по 0.4 - 0.5 літра. Це оптимальний обсяг для кількох порцій борщу. Взимку залишиться дістати таку баночку, додати її в бульйон і ваш борщ через 20 хвилин буде готовий.

Смачного!

Раніше повідомлялося, який інгредієнт наші предки не додавали до борщу до початку ХХ століття і замінювали його чорносливом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ