Today.ua

Борщ по-японськи без буряка і томатів: незвичайний рецепт від відомого шеф-кухаря

Борщ - традиційна українська страва, але її готують і за межами нашої країни. Тільки ось назва у такого борщу зовсім інша. В Японії борщ готують без буряка і томатів, але з додаванням локшини і саке, і називається така страва місо-суп. Одним з рецептів такого супу поділився шеф-кухар Йоші Фудзівара у своєму відеоблозі.

Інгредієнти для японського борщу

Додаткові інгредієнти:

Спосіб приготування:

Для початку почистіть картоплю, моркву і залиште їх у воді на 5 хв. Потім наріжте цибулю і капусту. Видаліть ніжку грибів шиітаке і наріжте їх разом з Ерінг і енокі. Якщо ви додаєте дайкон, використовуйте тільки нижню частину овоча. М'ясо та імбир наріжте тонкими скибочками.

Налийте в сковороду масло і відправте спочатку моркву і картоплю, а пізніше й інші овочі протушкувати. Далі додайте в сковороду м'ясо і обсмажуйте всі інгредієнти до напівготовності.

Налийте в каструлю 3 л води і покладіть туди овочі з м'ясом. Як тільки почне підніматися піна, акуратно приберіть її. Додайте в борщ інші овочі і гриби. Коли овочі будуть готові, покладіть в страву соєві паростки і капусту.

Наступний крок - додавання місо-пасти, яка розчиниться у борщі. При бажанні в кінці можна додати в каструлю трохи соєвого соусу і саке. Доведіть борщ до кипіння і ваша страва готова! При подачі спочатку викладайте в тарілку овочі, а потім бульйон.

Смачного!

Раніше повідомлялося, які три основні помилки в приготуванні українського борщу роблять господині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ