Today.ua

Борщ та суп може зіпсувати один інгредієнт: що не можна додавати до перших страв

Борщ і суп усі господині готують по-своєму, але принцип "чим більше, тим краще" явно не підходить для перших страв. Названо інгредієнт, який може зіпсувати смак.

Важко уявити борщ чи суп без м'яса, грибів чи овочів, до яких додають спеції. Досвідчені кухарі назвали лавровий лист небезпечною пряністю – вона може безповоротно погіршити смак страви, а все через специфічний аромат.

Звичайно, варити супи та борщі з лавровим листком можна, але додавати його треба з обережністю. Краще використовувати листову, а не порошкову форму, щоб не переборщити з бажаним смаком. Але є важливий момент – треба обов'язково вийняти "лаврушку" через 10-15 хвилин після додавання. В іншому випадку перша страва може почати гірчити.

Це особливо стосується курячого бульйону. Лаврове листя здатне приглушувати природний смак ніжного м'яса. Кулінари радять взагалі не додавати прянощі у страву, зокрема, якщо її подаватимуть дітям.

Як ще можна зіпсувати борщ чи суп

Серед добавок, які можуть безнадійно зіпсувати смак борщу чи супу – оцет. Справжні гуру кулінарії не радять додавати його до страви заради пікатної кислинки, а за бажання замінити лимонним соком або томатами, пропущеними через прес.

У процесі варіння м'ясного бульйону утворюється характерна біла пінка, яка змінює колір і темніє. Вона не шкідлива, але все ж таки краще прибрати її з поверхні. В іншому випадку піна з'єднається з жиром, стане щільною і почне прилипати до каструлі. Бульйон замість прозорого стане каламутним, гірчитиме – на еталонну страву, як у ресторані, можна не розраховувати.

Раніше повідомлялося, який інгредієнт не можна додавати до консервації, бо він зіпсує смак та скоротить термін зберігання заготовок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ