Який інгредієнт категорично не можна додавати у консервацію: зіпсує смак та скоротить термін придатності

Автор: Лобанова Єлизавета

У розпал сезону овочів та фруктів саме час запастися консервацією на зиму. Кожна господиня має свої фірмові рецепти, але якщо ви в цій справі новачок, то важливо не допустити одну помилку. Видаліть зі списку інгредієнтів йодовану сіль. Цей продукт може бути небезпечним. 

Який інгредієнт категорично не можна додавати у консервацію: зіпсує смак та скоротить термін придатності - today.ua

Йодована сіль містить додатковий йод, який потрібний організму. Але йдеться про сіль у чистому вигляді. Якщо додати її до консервації, то порушиться баланс мікроорганізмів, і тоді термін зберігання продуктів у банці скоротиться. На скільки, складно сказати, але не варто виключати, що коли ви відкриєте банку, то помідори чи огірки у ній буде неможливо їсти.

Який інгредієнт категорично не можна додавати у консервацію: зіпсує смак та скоротить термін придатності

При будь-якій консервації важливо забезпечити належний рівень кислотності або pH, щоб зберегти продукти від псування. Додавання йодованої солі може вплинути на цей рівень, і тоді безпека продуктів під загрозою.

Популярні зараз

Шмигаль зробив заяву щодо подальшого фінансування пенсій та соцвиплат в Україні

“Податок на Forbes“: доларових мільярдерів хочуть змусити віддати 2% від їхніх статків

У квітні на виплату пенсій виділено меншу суму коштів, ніж у березні: названо причину скорочення фінансування

В Україні прогнозують шалені ціни на фрукти: цьогорічний врожай частково втрачено через нічні заморозки

Раніше в йодовану сіль додавали йодид калію – нестабільну речовину, через яку банки часто "вибухали". Тепер до сіль додають тільки йод вищої якості, але на смак, колір та інші характеристики страви цей інгредієнт все одно може вплинути.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Додавайте до консервації звичайну кам'яну сіль. У ній більше мінералів, але найменший відсоток натрію. Цей інгредієнт перевірений досвідом ні одного покоління, тому консервації нічого загрожувати не буде, і зберігатися вона зможе роками.

Раніше повідомлялося, як приготувати консервовані помідори без оцту, солі та цукру.