Борщ готує кожна господиня по-своєму, але якщо не знати простих секретів, тоді страва не вийде ідеальною. Найголовніше в приготуванні борщу - зварити правильний бульйон і правильно підготувати овочі. Як саме це зробити, розповіли експерти.
Як би ви не хотіли, але без наваристого і ароматного бульйону ваш борщ не вийде смачним. Коли варите м'ясо, додайте в каструлю лавровий лист, запашний перець горошком і ріпчасту цибулю. Готовий бульйон обов'язково потрібно процідити, а м'ясо відокремити від кісток, нарізати і відправити назад в проціджений бульйон.
Багато господинь припускаються помилок в підготовці буряка. Щоб борщ вийшов смачніше, овоч необхідно варити окремо від м'яса чи попередньо тушкувати тертий буряк на сковороді. Ще один важливий нюанс! Щоб буряк не втратив свій насичений колір, полийте його під час приготування лимонним соком.
Раніше відомий одеський ресторатор Сава Лібкін поділився своїм сімейним рецептом червоного борщу на основі домашнього томатного пюре.