Today.ua

Борщ як у ресторані: смак головної української страви покращить секретний інгредієнт

Борщ повинен виходити червоним, наваристим, ароматним та смачним – як у ресторані. Такий вдається приготувати далеко не кожній господині. Смак страви поліпшить секретний інгредієнт.

Найчастіше домашній борщ виходить помаранчевим, а чи не червоним. В еталонному варіанті страва повинна мати легку кислинку. Її мають забезпечити свіжі помідори. Однак багато хто використовують томатну пасту, тому не вдається досягти бажаного.

Щоб борщ зберіг яскраво-червоний колір, потрібно використовувати лимонний сік або столовий оцет - не більше 1-2 столових ложок на каструлю 5-6 літрів. Ця хитрість не лише допоможе зберегти яскравий відтінок бульйону, а й скоригує його смак.

Важливо правильно додати цей компонент. Не треба просто лити його у воду. Зробіть засмажку і коли цибуля, морква та буряк будуть вже готові, влийте оцет або лимонний сік, після чого перемішайте і зніміть сковорідку з вогню.

Пам'ятайте про те, що засмажку потрібно додавати до борщу за кілька хвилин до його готовності. Всі продукти мають бути зварені – і тоді засипайте овочеву заправку. Як тільки вона закипить - додайте дрібно нарізану зелень і вимикайте плиту. Потім потрібно накрити каструлю кришкою і дати настоятися щонайменше півгодини.

Ще один важливий момент – засмажку потрібно робити тільки на рафінованій олії, щоб уникнути небажаного запаху та присмаку.

Щоб блюдо не вийшло занадто рідким, можна додати до нього борошно. Просмажте його кілька хвилин на сковороді без додавання олії, а потім засипте у бульйон - він стане густішим.

Шеф-кухарі рекомендують додавати у борщ зі свининою або куркою петрушку, а з яловичиною гармонійніше поєднується кріп.

Нагадаємо, як приготувати смачний борщ по-молдавськи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ